Eudinamis in Ribocare®: Lastnosti nukleotidov

22 November 2023
22 November 2023 Eudinamis

Eudinamis in Ribocare®: Lastnosti nukleotidov

Ribocare Ribodiet Nukleotidov Eudinamis

Ribocare® je prehransko dopolnilo v prahu, na bazi nukleotidov , razvito in v celoti registrirano v Italiji, in se uporablja tudi pri Eudinamisu kot surovina. Proizvaja se z encimsko hidrolizo RNA, molekule, ki je ključna za naše telo; za proizvodnjo nukleotidov se upoštevajo strogi postopki v nadzorovanih okoljih, da se zagotovi visoka varnost.

Nukleotidi so strukturno sestavljeni iz dušikovane baze, sladkorja in fosfatnih skupin. To so osnove nukleinskih kislin, DNA in RNA, ki vsebujejo genetsko informacijo. Uporabljajo se pri sintezi beljakovin in prenosu energije, kar omogoča hidroliza ATP. Zakaj torej vključiti nukleotide v prehrano? Nekatere celice, kot so črevesne ali možganske celice, potrebujejo visoko raven nukleotidov, da zagotovijo njihovo funkcionalnost. Ker ne morejo samostojno zadovoljiti te potrebe, je zato potrebno nukleotide vključiti v prehrano s pomočjo posebnih prehranskih dopolnil.

 

Ribocare® in njegove lastnosti

Ribocare® vsebuje pet različnih nukleotidov v obliki disodnih soli: 5′-IMP, 5′-GMP, 5′-CMP, 5′-AMP in 5′-UMP. Ti nukleotidi imajo koristi za imunski sistem, prebavni sistem, živčni sistem in nazadnje tudi mišični sistem.

V prebavnem traktu nukleotidi delujejo kot faktorji rasti za črevesne celice, spodbujajo njihovo diferenciacijo in zorenje. Posledično se poveča aktivnost prebavnih encimov, poveča debelina črevesne sluznice in vilic, katerih površina se prav tako poveča. Nukleotidi se uporabljajo tudi za izboljšanje črevesnih obrambnih mehanizmov in spodbujanje rasti koristnih bakterij za naše telo, kot so Bifidobacterium in Lactobacilli, kar stabilizira črevesno floro.

Na ravni možganov pa pomagajo izboljšati učenje in spomin, zlasti pri starejših, zahvaljujoč spodbujanju razmnoževanja glije, ki je del živčnega sistema. Poleg tega izboljšujejo tudi možganski krvni obtok in lipidni metabolizem na ravni možganske skorje.

Nazadnje je treba omeniti, da je kakovost izdelka zagotovljena s certifikati, kot so ISO 9001:2015 in GMP. Eudinamis se ponosno ponaša z uporabo Ribocare® v svojih izdelkih v prahu in kapsulah.