Eudinamis in RedNite®: Lastnosti rdeče pese

22 novembra 2023
22 novembra 2023 Eudinamis

Eudinamis in RedNite®: Lastnosti rdeče pese

Rednite Lastnosti Rdeče Pese Eudinamis

RedNite® je prehransko dopolnilo v obliki koncentriranega praška rdeče pese, bogatega z nitrati, standardiziranega na naravne nitrate od 1,5% do 2,75%, popolnoma topnega v vodi. kot surovino ga uporablja tudi Eudinamis. Uporabljajo se sveže pese, ekstrahirane brez topil, ki se obdelujejo pri nizkih temperaturah, v 24 urah po spravilu, da se zagotovi barva in vsebnost aktivnih sestavin: prehransko dopolnilo ima rdečo barvo in prijeten okus. Koncentracija nitratov v rdeči pesi je zelo variabilna, vendar je bila dosežena že omenjena standardizacija; meja dovoljenih nitratov po EFSA je približno 3,7 mg dnevno (nitrati/kg telesne mase). RedNite® vsebuje količino nitratov, ki je 25-krat večja od pesine, in ima 10-krat večji antioksidativni učinek; sprošča naravne nitrate skupaj s polifenoli in betalinom. V RedNite® so aktivni nitrati prisotni vsaj v količini 1,5%, betanin v količini 0,3%, in razmerje zeliščnega izvlečka je 15:1. Poleg tega je navidezna gostota 0,4 g/mL. Glavne prednosti vključujejo odsotnost alergenov, odsotnost težkih kovin in ostankov topil, proizvodi so brez gensko spremenjenih organizmov, brez nitritov, organskih topil in pesticidov z odobreno stabilnostjo; nazadnje imajo prijeten okus in barvo.

RedNite® per l’attività fisica

Rdeča pesa se uporablja v prehrani kot vir nitratov. Klinično je bilo dokazano, da prašek prehranskega dopolnila RedNite® izboljša vzdržljivost mišic pri športnikih, poveča nevromišično učinkovitost in zmanjša utrujenost, kar izboljšuje uspešnost telesne dejavnosti. Poleg tega je bilo dokazano, da nitrati pomagajo razširjati krvne žile in ohranjati krvni tlak v normalnih mejah, s čimer uravnavajo delovanje srca in s tem srčno-žilno zdravje. Nazadnje omogočajo boj proti starostno povezanemu kognitivnemu upadu, ohranjajoč zdravje možganov. Rezultat je izboljšanje kakovosti življenja. Proizvodnja dušikovega oksida (NO) izhaja iz nitratov, ki prihajajo tako iz prehrane (preko neodvisnega kisika) kot tudi iz L-arginina (preko odvisnega kisika). Nastali NO se nato uporabi pri celičnem dihanju in omogoča izboljšanje vzdržljivosti, učinkovitosti in uspešnosti telesne vadbe. Mehanizem delovanja je naslednji: nitrat, prisoten v RedNite®, sprošča dušikov oksid, ki, ko se porabi, zmanjša potrebo mišic po kisiku med telesno vadbo.

Glavna uporaba je zagotovo izboljšanje telesne vzdržljivosti in uspešnosti, kar omogoča aktivnost na motoričnih enotah (kompleks skeletnih mišičnih vlaken, torej združenje živčnih in mišičnih komponent). RedNite® omogoča boljšo kontraktilno moč med metabolno zahtevnimi vajami.

Količina prahu RedNite® v uporabljenem prehranskem dopolnilu se lahko razlikuje glede na druge sestavine in predvideno primarno uporabo končne formule. Običajno je RedNite® na voljo v količinah od 500 mg do 3 g; odmerek je nižji pri žvečljivih izdelkih, kot so športne tablice in funkcionalna živila. RedNite® je prisoten v prehranskih dopolnilih, kot so tablice, napitki ali že pripravljena praškasta dopolnila za pitje.

Nazadnje je treba omeniti, da je kakovost izdelkov Eudinamis zagotovljena s certifikati, kot sta ISO 9001:2015 in GMP. Eudinamis se ponosno ponaša z uporabo surovine RedNite® v svojih tekočih izdelkih, kapsulah in prahu.